Ocean Beef – The best grass, the best grains and fresh sea air

De Nieuw-Zeelandse eilanden, omgeven door de Stille Oceaan, staan bekend om hun toonaangevende boerenbedrijven, ongerepte natuur en spectaculaire landschappen. Ocean Beef, hoogwaardig rundvlees van met graan gevoed vee, is een uniek product van deze bijzondere omgeving; de beste grassoor ten, de beste granen, en de beste zeelucht.

In de eerste 18 maanden graast het Angus-vee op de welige, voedingsrijke weiden van Nieuw-Zeeland. Als vrij rondlopende koeien halen zij hun voordeel uit het gematigde klimaat in elk seizoen, dat voor ideale omstandigheden in de veeteelt zorgt.

Na 18 maanden worden de jonge runderen via strenge kwaliteits- en veiligheidseisen handmatig geselecteerd, waarbij uitsluitend de beste en gezondste dieren worden gekozen. Ocean Beef, gelegen aan de kust van het Zuidereiland, geeft hen een idyllische levensstijl. De dieren worden gevoed met GMO-vrije, hoogwaardige granen (van lokale landbouwers) en zij genieten van de zilte zeelucht.

Op de naleving van puurheid wordt strikt toezicht gehouden. Groeihormonen of antibiotica worden niet toegepast, en de lucht is schoon. Tweemaal per dag waken ruiters te paard over de gezondheid en het welzijn van de runderen, ook om stress bij de dieren tot een minimum te beperken.

Het vee leeft in een omgeving dat rundvlees van topkwaliteit garandeert. De dieren worden rustig, schoon, droog, en vooral behaaglijk gehouden. Zij beschikken over een ruime hoeveelheid natuurlijk ar tesisch drinkwater uit diepe ondergrondse bronnen, gevoed door het smeltwater van de Zuidelijke Alpen.

Van producent naar consument garandeert Ocean Beef de beste kwaliteit, smaak, veiligheid en consistentie. De combinatie van vrij rondlopend vee en graan als veevoeder staat garant voor heerlijk mals vlees dat smelt op de tong, en dat elke maaltijd tot een feest verheft. Bovendien verhogen de natuurlijke verse producten uit duurzame, gezonde bronnen de bewustwording van de kok op het gebied van opspoorbaarheid en milieuzaken.

Deze Ocean Beef telers zijn de vierde generatie veehouders op het pittoreske land in de Rakaia Gorge op het Zuidereiland, een plek die uitstekend geschikt is voor het houden van Angus-vee. Net zoals alle andere veehouders voor Ocean Beef, worden hun boerderijen geregeld gecontroleerd om er voor te zorgen dat zij steeds aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen.

Ocean Beef is veel méér dan alleen gezond en veelzijdig voedsel. Het is een uitstekende bron voor talloze essentiële voedingsmiddelen en zorgt voor een belangrijke bijdrage aan een gezond en evenwichtig dieet. Niet alleen is Ocean Beef rijk aan ijzer, zink, eiwit en Vitamine E, maar het bevat ook Vitamine B voor een gezonde huid, gezonde ogen en een optimale hersenfunctie. Ocean Beef is ook een uitstekende bron van Omega-3s.

Nieuw-Zeeland is omgeven door zee als een natuurlijke bescherming van de landsgrenzen. Als gevolg daar van heeft Nieuw-Zeeland de hoogste veiligheidsnormen voor rundvlees ter wereld. Bovendien worden alle dierlijke productie- en ver werkingssystemen onafhankelijk gecontroleerd en gecer tificeerd door Asure Quality, met certificatie onder ISO9001 en 14001.

Ocean Beef Brochure

PARTNERS