Herkomst

You are here: Home / Herkomst

 

 

 

WIJ IMPORTEREN VOORNAMELIJK UIT DE VOLGENDE WERELDDELEN

 

NIEUW ZEELAND

Het thuisland van de Nieuw Zeelandse lammeren, schapen en runderen is zo’n 26.8 miljoen hectare groot. Het strekt zich uit over een Noordelijk en Zuidelijk eiland van Nieuw Zeeland. Nieuw Zeeland is zo’n 1600 kilometer lang van het Noorden naar Zuiden en zo’n 450 km lang van Oostkust naar Westkust. Hier wonen nu net over de 4 miljoen mensen en er leven ongeveer zo’n 35 miljoen lammeren en schapen tegenover ongeveer 1 miljoen runderen. Grofweg 3 miljoen bewoners wonen op het Noordeiland en 1 miljoen op het Zuideiland. De populatie van mensen is in de afgelopen jaren iets toegenomen. De populatie bedroeg in 1980 nog 3.5 miljoen mensen, waar de veestapel aangaande de lammeren en schapen 70 miljoen dieren bedroeg. Ongeveer 70 % van de bevolking is van Europese oorsprong, voornamelijk afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Ierland, maar ook onder andere uit Zuid-Afrika.

Het Nieuw Zeelandse slachtseizoen begint in oktober. Hier wordt begonnen met de telling voor het nieuwe slachtseizoen, het seizoen eindigt weer in september. De laatste jaren hebben we een steeds eerder een eind gezien van het slachtseizoen, dit natuurlijk ook door de steeds kleinere veestapel. Ondanks dat het seizoen tot oktober loopt, zien we echter wel dat de aantallen te slachten lammeren in juli t/m september op een zeer laag niveau liggen. Als in november de eerste lammeren geslacht worden, hebben deze een leeftijd van zo’n 6 maanden, dit loopt tot een maximale leeftijd van 9 maanden. Van november tot maart / april, worden er voldoende lammeren geslacht om aan de vraag van vers en diepvries te voldoen. Echter na deze periode lopen de te slachten aantallen snel terug en zal men zich voornamelijk richten op verse productie. Het is dus van belang om tijdig het Nieuw Zeelandse lamsvlees in huis te hebben en daarom zijn wij voor onze klanten voorraad houdend.

De lammeren, schapen en runderen in Nieuw Zeeland groeien uitsluitend buiten op, en worden niet bijgevoerd. Het Nieuw Zeelandse vlees wat wij aanbieden is puur natuur en gras gevoerd.

AUSTRALIË

Australië gelegen op het zuidelijk halfrond bestaande uit het Australische vasteland en een groot aantal eiland in de Indische en grote Ocean waarvan Tasmanië het grootste is. Is van groot belang voor de belevering van een groot gedeelte voor de import van vlees in Europa. Australia is 240 maal zo groot als Nederland en telt minder dan 22 miljoen inwoners. Australië heeft een veestappel die meer stuks telt als mensen. Australië ligt ten noordwesten van Nieuw Zeeland en ten zuiden van Indonesië, Ooster Timor and Papoea-Nieuw-Guinea. Het land heeft een oppervlakte van 7.6 km2 en is daarmee het op vijf na grootste land ter wereld naar oppervlakte. Van de circa 22 Miljoen inwoners woont het grootste deel in en nabij de grote steden zoals, Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth and Adelaide. Australië dat zijn naam dankt aan het vermeende continent Terra Australis incognita, werd al enkele tienduizenden jaren bewoond voor het door Europeanen zou worden ontdekt.

CANADA

Canada is een land in het noorden van Noord-Amerika. In het zuiden wordt het door de Verenigde Staten begrensd en in het oosten door de Atlantische Oceaan. De westelijke grens wordt gevormd door de Amerikaanse staat Alaska en de Grote Oceaan, en in het noorden ligt de Noordelijke IJszee. De hoofdstad van Canada is Ottawa en de grootste steden zijn Toronto, Montreal, Vancouver en Calgary Canada is met een oppervlakte van 9.984.670 km² op Rusland na het grootste land ter wereld.

De naam Canada is afgeleid van het indiaanse woord kanata, wat nederzetting betekent. Het land werd al duizenden jaren bewoond door indianen en in uit voordat het vanaf de 15e en 16e eeuw door de Europeanen, met name Fransen en Engelsen, werd verkend en gekoloniseerd. Frankrijk raakte in 1763 zijn kolonie Nieuw-Frankrijk kwijt aan de Engelsen. In 1867 vormden vier Engelse koloniën de Canadese Confederatie. Met het Statuut van Westminster in 1931 kreeg Canada meer autonomie binnen het Britse Rijk en pas in 1982 werd het land door de Canada Act ook formeel geheel onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.

Canada is een federale staat met 10 provincies en 3 territoria en een parlementaire constitutionele monarchie. Het staatshoofd van Canada is koningin Elizabeth II, die in Canada wordt vertegenwoordigd door de gouverneur-generaal terwijl het hoofd van de regering de premier is. Het is een tweetalig land waar zowel Engels als Frans een officiële status hebben.