Kwaliteit & Service

You are here: Home / Kwaliteit & Service

 

SERVICE

Onze nadruk ligt op service. Met service bedoelen wij niet alleen de service waarmee de producten worden bezorgd bij de klant, maar ook alles daar buiten. Daarmee willen wij zeggen: wij zijn voorraadhoudend en werken voor de klant. Door voorraad houdend te werken, kunnen wij de klanten altijd zo goed mogelijk beleveren en just in time leveren. Schoonderwoerd Vlees onderscheidt zich door hun flexibiliteit voor de leveringen aan de klant, het bieden van de gewenste kwaliteit en door te leveren uit voorraad op het desbetreffende moment. Hierdoor nemen wij een groot deel van de verantwoordelijkheid bij de klant weg. Uiteindelijk profiteert de klant hiervan en werken wij graag samen als partners. Het transport in Nederland en België is bij ons in eigen beheer, waardoor wij hiermee het beste kunnen inspelen op de wensen van de klant. Voor transport buiten de Benelux werken wij met geselecteerde vaste en betrouwbare partners.

INTERNE KWALITEIT

Bij binnenkomst wordt al het vlees gecontroleerd op kwaliteit, temperatuur en specificatie volgens de Europese kwaliteitsnormen en wensen van de klant. Buiten de kwaliteit van het vlees, kunnen wij ook de kwaliteit van het gehele traject van lossing, opslag, verplaatsing en uitlevering bij de klant garanderen. Na het verhuizen naar een geheel nieuwe locatie, is geïnvesteerd in een nieuw extra automatiseringssysteem waarmee alle barcodes per doos worden ingescand en uitgescand. Hiermee worden niet alleen de netto gewichten geregistreerd maar met dit systeem wordt ook exact het specificatie nummer en de productie datum van elke doos geregistreerd welke uitgeleverd wordt aan de klant. Elke handeling die wordt uitgevoerd, wordt geregistreerd door middel van handscanner en geregistreerd door de werknemer. Hierdoor weten wij precies welke doos uit welke partij is geleverd en welke levering dit betreft en nog belangrijker, door wie deze handeling is uitgevoerd. Door dit proces intern volledig geregistreerd te hebben, kunnen wij bij elke levering altijd op aanvraag gewichtslijsten en de desbetreffende documentatie verzorgen zoals gezondheidscertificaten of Halal papieren. Door dit traject helemaal gedekt en geregistreerd te hebben, kunnen wij niet alleen voor rundvlees de interne tracability dekken maar ook voor lams, schapen en hertenvlees garanderen. Hiermee garanderen wij de relaties dat alle processen worden beheersd en de voedselveiligheid wordt gegarandeerd.

 

IFS

Schoonderwoerd Vlees BV hecht zeer veel waarde aan hygiënische en hoogwaardige productie, opslag en handling van vlees. Het toezicht op de algemene hygiëne bij deze processen wordt gecontroleerd en gecertificeerd door de KIWA. Al deze IFS normen zijn conform de nieuwste EU-wetgevingen. Hier kunt u ons IFS certificaat downloaden.

EG-NUMMER

Schoonderwoerd Vlees BV heeft uiteraard zijn eigen EG-erkenning: Nederland EG 92. Dit nummer staat garant voor kwaliteit en meerwaarde voor de afnemers van ons vlees.

HALAL VLEES

Halal is een islamitische term waarmee wordt aangegeven wat voor moslims toegestaan is. Als vlees Halal is, dan mogen moslims dit eten. Dit heeft o.a. te maken met de soorten vlees maar ook op de manier van slachten. Het slachten moet op een specifieke manier gebeuren. Op aanvraag kunnen wij daarom ook alle desbetreffende Halal certificaten verstreken bij leveringen.

KWALITEITSWAARBORGING

Bedrijven in de voedingssector hebben terecht hoge verwachtingen van de leverancier voor ondersteuning bij het beheersen van voedselveiligheid en kwaliteit. Het doel is risico’s te elimineren en een efficiënt en veilig productieproces te hanteren. Onze producten worden daarom ook met regelmaat getest en geanalyseerd.

Onze partner heeft een toonaangevende positie als aanbieder van analyse-, audit- en adviesdiensten. Die positie is bereikt door het leveren van betrouwbare en nauwkeurige laboratoriumonderzoeken, met de noodzakelijke kennis van de monstermatrices en mogelijkheden en beperkingen van analysemethoden.