Ga naar de inhoud

LOGISTIEK 

 

De distributie en logistiek hebben wij zelf in de hand, hierdoor kunnen wij altijd uit voorraad en just in time leveren. Alle voorraad die Schoonderwoerd Vlees heeft, ligt op geslagen op één locatie in Bilthoven. Dit geldt zowel voor vers als bevroren vlees. Hierdoor kan altijd alles uit voorraad geleverd worden en direct uitgeleverd worden naar de klant. Een groot voordeel van alle voorraad op één locatie is, dat wij nooit vertraging oplopen met uitleveren van producten die op voorraad zijn.

De producten worden gelost in Bilthoven en gecontroleerd op kwaliteit, temperatuur en gewicht. Hier worden ze opgeslagen en kunnen vanuit hier direct doorgeladen worden. Door op deze manier alles in eigen hand te houden, kunnen wij het gehele traject zelf onder controle houden en op deze manier kunnen wij de wegen zo kort mogelijk houden tot uitleveren.

TRANSPORT 

 

Met ons eigen wagenpark hebben wij ons transport in eigen hand voor de gehele Benelux. Door onze klanten te beleveren met ons huidige wagenpark, wat wij continue in optimale conditie houden, kunnen wij zowel vers als diepvries in één keer gecombineerd beleveren. Door te werken met scheidingswanden en dubbele koel compartimenten zijn wij in staat zowel gekoelde als bevroren producten in dezelfde rit te vervoeren.

Al onze auto’s staan in verbinding met ons volg- en registratiesysteem en op deze manier houden wij altijd overzicht over ons transport. Buiten ons vaste rayon voor leveringen buiten de Benelux gebruiken wij onze vaste betrouwbare transporteurs. Daarnaast beschikken wij over een eigen truck met chassis om zo het container vervoer deels in eigen handen te hebben.

OPSLAG

 

 

Door de investering in een geheel nieuwe locatie, voldoen wij aan de nieuwste regelgeving voor het importeren en exporteren van zowel vers als bevroren vlees. Het gehele traject van ingangscontrole tot opslag en uitleveren wordt geregistreerd in een geheel geïmplanteerd automatiseringssysteem. Daarbij voldoen alle opslag en productie ruimtes aan alle Food-Safe eisen.

Bij de investering voor de nieuwe locatie, is gekozen voor speciale Food Safe productie ruimtes, RVS deuren en aanrij-beveiligingen en daarbij is ook direct geïnvesteerd in moderne reinigingsmachines en automatisering. Op deze manier werken wij volgens de nieuwe richtlijnen en zijn wij klaar voor de toekomst.

Zowel alle opslagruimtes, productieruimtes en expeditie zijn geconditioneerd en al deze temperaturen worden continu gecontroleerd. Verder staan deze in direct contact met een alarmsysteem wat 24 uur per dag wordt bewaakt.

LOCATIE

Vanaf 1 Januari 2012 zijn wij verhuisd vanaf onze oude locatie in De Bilt naar een geheel nieuw bedrijven terrein op de C. de Haasweg 6 te Bilthoven als fase 1.

Na jaren lang, goed gewerkt te hebben in Bilthoven was deze  locatie inmiddels te klein geworden en is per 1 Januari 2024 de uitbreiding in gebruik genomen als fase 2.

Dit heeft voordelen voor ons maar ook voor de klant. Door efficiënter en beter te werken, kunnen wij het traject van handling kort en overzichtelijk houden, dit komt de kwaliteit ten goede.

Na een geruime tijd bezig geweest te zijn met de ontwikkeling en bouwtekeningen voor de nieuwbouw locatie en het verkrijgen van de benodigde vergunningen, hebben wij in 2023 de uitbreiding kunnen realiseren waardoor alles onder één dak opgeslagen kan worden.

.