Ogen naar de lucht – de Blue Sky Way
Halverwege de jaren 80 zagen drie pioniers in de vleesindustrie het landschap en klimaat van Zuid-Nieuw-Zeeland als de perfecte combinatie van natuurlijke hulpbronnen om ’s werelds malste, sappigste, grasgevoerde, scharrellam te produceren.
De natuur bood de perfecte hulpmiddelen: ongerepte, vruchtbare landbouwgrond en een gematigd klimaat. Gecombineerd met mensen die een pioniersgeest deelden, ontstond Blue Sky Pastures met een dynamische toekomstvisie, een opwaartse mentaliteit en, belangrijker nog, een toewijding aan mensen en uitmuntendheid.
Blue Sky Pastures was meer dan alleen een alternatief voor de grote spelers; het wilde een lokaal precedent scheppen door hun kleinere omvang te gebruiken om wendbaar te zijn en hoogwaardige boetiekproducten te bieden. De filosofie was simpel: het allerbeste land en de beste omgeving om het beste lamsvlees ter wereld te fokken, een toewijding aan mensen, het bevorderen van uitmuntendheid op alle gebieden, wendbaar blijven en een ‘ogen gericht op de hemel’-aanpak, waarbij de blik altijd omhoog gericht is. Dit was het begin van de Blue Sky Way. Om concurrerend te blijven, moest Blue Sky Pastures vanaf het begin de zaken goed aanpakken. Door eerlijke opbrengsten te bieden, boeren te vertegenwoordigen en ervoor te zorgen dat het personeel trots was en plezier had in hun werk, effende Blue Sky Pastures de weg voor uitmuntende vleesverwerking in Southland.
Dertig jaar later heeft hun ‘eyes to the sky’-aanpak zich bewezen en hebben ze op die basis hun sterke internationale reputatie opgebouwd.
Ze zijn sterke relaties blijven opbouwen op basis van traditionele waarden, en de pioniersgeest die hen op de kaart zette, schittert nog steeds in alles wat ze doen.
Ze hebben meer dan 350 mensen in dienst, inclusief het productie- en kantoorteam in Auckland. Ze zijn er trots op dat ze nog steeds samenwerken met veel van hun medewerkers en hun families, die er al vanaf het begin bij zijn, waardoor ze een zeer ervaren kennisbasis hebben.
Blue Sky Pastures staat wereldwijd bekend om hun exclusieve aanbod van mals en sappig grasgevoerd lamsvlees uit Nieuw-Zeeland, dat is grootgebracht op unieke zuidelijke weiden. Met meer dan 30 jaar ervaring en investeringen in Southland, ondersteund door hun meer dan 350 medewerkers.
