Hoeden, voeden, verzorgen en koesteren – dat betekent Kumanu in Maori. Dit is niet de makkelijkste weg om in te slaan, maar wel een weg die naar gelukkige en gezonde dieren leidt en naar natuurlijk, gezond en heerlijk lamsvlees. Kumanu lamsvlees komt van de met de meeste zorg gefokte lammeren ter wereld. Kumanu boeren houden er hun eigen normen en strikte kwaliteitseisen op na. Dat resulteert in gezonde dieren met premium, smaakvol vlees. Kumanu lammeren voldoen aan de hoogste normen ter wereld voor de meest veeleisende consumenten ter wereld.

Lamsvlees voor lichaam en geest
Kumanu lammeren scharrelen hun hele leven vrij rond in de beste en groenste weilanden van Nieuw-Zeeland. Door een verhoogd toezicht met een zorgzame behandeling te combineren, wordt stress tot een minimum beperkt en dat heeft een positief effect op de kwaliteit van het vlees. Kumanu heeft een ongeëvenaard malse sappige textuur. Kumanu lamsvlees bevat verrassend weinig calorieën, maar blijft een van de beste bronnen van ijzer, zink en belangrijke B-vitaminen.

Lammeren die worden gefokt waarbij kosten noch moeite worden gespaard
Het is een veeleisende en vaak moeilijke taak om Kumanu lammeren te fokken, maar wij zijn ervan overtuigd dat deze fokmethode Kumanu lamsvlees juist zo bijzonder maakt. Kumanu lammeren worden gefokt binnen een wereldwijd toonaangevend systeem dat door de boeren zelf is bedacht. Het systeem bestaat uit familiebedrijven van Kumanu boeren die nauw samenwerken met ervaren dierenartsen. Elke Kumanu boer moet voldoen aan de strenge normen die het mogelijk maken om objectief en wetenschappelijk toezicht te houden op het dierenwelzijn en het milieu.

Ten grondslag aan het Kumanu systeem ligt het feit dat deze boeren meer tijd besteden aan het meten en beheren van het dierenwelzijn dan in enig andere vergelijkbaar boerensysteem. De Kumanu kwaliteitsnormen zijn de uitgebreidste normen ter wereld en strekken zich zelfs uit tot de invloed van de veehouderij op het milieu en de verantwoording die de veehouders zijn verschuldigd aan de gemeenschap die ze ondersteunen. Het is een volledig transparant systeem waarvan alle gegevens van de afgelopen tien jaar openbaar zijn en kunnen worden gecontroleerd.

De kwaliteiten waar Kumanu voor staat:
• Kumanu fokt alleen eersteklas Nieuw-Zeelandse scharrellammeren
• Alle lammeren worden door familiebedrijven in een idyllische en stressvrije omgeving gefokt
• De lammeren worden gefokt op basis van de meest toonaangevende normen voor dierenwelzijn en milieu ter wereld
• De dieren grazen uitsluitend buiten in de wei en krijgen natuurlijke voeding
• De lammeren worden met de hand geselecteerd, zodat u alleen het beste krijgt
• Alle lammeren zijn vrij van antibiotica en hormonen
• De normen voor malsheid en sappigheid zijn ongeëvenaard
• Een zachte en subtiele smaak met een textuur die op de tong smelt
• De kwaliteit is consistent en gegarandeerd

Schoonderwoerd Vlees is wereldwijd de exclusieve partner van Kumanu lamsvlees.

Kumanu Brochure

PARTNERS